Optrekken

Wat is het toch dat mensen niet meer lijken te weten hoe ze gas moeten geven? Of blijkbaar geven mensen altijd gas op het verkeerde moment, namelijk wanneer ze  70 rijden in de bebouwde kom. Maar gas geven op een invoegstrook is blijkbaar heel moeilijk. En waarom ben ik op de een of andere manier áltijd degene die achter deze mensen rijdt?

Ik rij in een oud rammelbakkie dat ook niet heel snel optrekt, maar ik geef gewoon plankgas. Bij het invoegen rij ik minstens 100 en het liefst nog iets harder als dat lukt. Wat afremmen is namelijk makkelijker dan op het laatste moment nog gas bij te moeten geven. Maar als voor me een mooie nieuwe Audi of BMW of iets dergelijks rijdt, die met 70 km per uur probeert in te voegen waar je 130 mag, krijg ik gewoon kortsluiting in mijn hoofd. Wat is er in vredesnaam aan de hand met die mensen? Beseffen ze gewoon niet dat ze echt niet handig bezig zijn? Zijn ze bang dat ze omvallen? Dat het gaspedaal breekt? Dat de motor ontploft? Geef gewoon eens wat gas. Zo moeilijk is dat toch niet met zo’n mooie auto? Want uiteindelijk rij ik daar dus achter en moet ik ook met een slakkengangetje invoegen. En dat gebeurt vaak ook nog eens net op het moment dat er twee vrachtwagens rijden die niet naar de linkerbaan kunnen omdat daar ook al auto’s rijden. Dus dan moet ik me met moeite tussen die vrachtwagens proppen – wat niet per se leuk is in een klein autootje – of erachter een gaatje zien te vinden.

Kortom: geef eens wat meer gas op het juiste moment.

2 thoughts on “Optrekken

 • 20 augustus 2014 at 19:10
  Permalink

  Hahaha ja dit heb ik ook echt dagelijks!! Zwaar irritant!!

  Reply
  • 20 augustus 2014 at 21:57
   Permalink

   Ja, het is iets wat ik nooit zal begrijpen denk ik. 😉

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *