Zoete aardappelen uit de oven met dille en knoflook

Zoete aardappel met dille en knoflook uit de oven

Op internet kwam ik dit lekkere recept met zoete aardappel tegen. Zoete aardappelen schijnen erg gezond te zijn. Ik wilde al een tijdje eens een keer proberen om er iets mee te doen en toen kwam ik dit tegen. En ik vond het heel erg lekker! Vooral met lekker veel knoflook. En het is ook nog eens heel makkelijk. Daar hou ik van! Je kan het eigenlijk nauwelijks een recept noemen, want de hoeveelheden zijn geheel naar eigen inzicht.

Wat heb je nodig?

  • Zoete aardappelen (ik gebruikte er twee, ze waren erg groot)
  • Lekker veel olijfolie, zodat de aardappelen helemaal bedekt zijn.
  • Flink wat knoflookpoeder (zo veel als je leuk lijkt)
  • Flink wat paprikapoeder (ook zo veel als je leuk lijkt)
  • Zeezout (ik val in herhaling, maar ook zo veel als je leuk lijkt)
  • Dille (ik gebruikte ongeveer twee eetlepels gedroogde dille)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 230 graden.
Snij de zoete aardappelen in parten. Ik liet de schil zitten, want dat is makkelijk en ook nog eens lekker.
Doe de parten in een kom en doe de olijfolie en alle andere ingrediënten erbij. Meng het allemaal goed door elkaar.
Leg de aardappelparten op een bakplaat, eventueel met bakpapier. Ik heb een mooie bakplaat met een tefallaag, waarbij bakpapier niet nodig is.
Doe ze 20 minuten in de oven en draai ze halverwege even om.

Volgens het oorspronkelijke recept moet je de aardappelpartjes eerst een half uur in ijswater leggen. Dit heb ik niet gedaan en ze smaakten er prima om. Ook moesten ze eigenlijk een half uur in de oven, maar bij mij waren ze na 20 minuten al lekker. Maar dat verschilt waarschijnlijk per oven.

P.S.
Ja, ik weet het. Foodfotografie is niet mijn sterkste punt. Maar als het eten uiteindelijk maar lekker is toch? 😉

 

Bron: http://paleomg.com/snack-attack-garlic-dill-sweet-potato-wedges/

2 thoughts on “Zoete aardappelen uit de oven met dille en knoflook

  • februari 25, 2014 at 8:07 am
    Permalink

    Hmm klinkt goed ja! Heb laatst ook zoete aardappelen gekocht, maar geloof dat die nog in de kelder liggen.. Eens kijken of ze nog goed zijn..

    Reply
    • februari 25, 2014 at 11:03 am
      Permalink

      Hoop voor je dat ze nog goed zijn. Haha! Ik vind ze in elk geval heel lekker. 🙂

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *