Pompoenpitten roosteren

Pompoenpitten roosteren grill kruiden makkelijkIk had nog een zak met pompoenpitten liggen. Lekker. Ik had ze een keer door een zelfgebakken brood gedaan. Maar wat moest ik er verder eigenlijk mee? Toen dacht ik dat ik ze vast wel kon roosteren. En dat bleek dus echt heel lekker te zijn! Op internet stonden allerlei manieren om de pitjes te roosteren. Bijvoorbeeld eerst een tijd weken in zout water en dat soort dingen. En dan een tijd in de oven. Maar dat had ik helemaal geen zin in. Dus ik deed het zo:

Dit is zo makkelijk en snel dat je het nauwelijks een recept kunt noemen.
Neem een willekeurige hoeveelheid pompoenpitten. Doe er een scheutje olijfolie bij. Voeg naar smaak zout toe. Spreid de pitjes uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 7 minuten onder de grill. Halverwege wel even omroeren. Bij mij maakten de pitjes soms een soort ‘plofgeluid’, maar dat leek verder niet erg.
Haal ze uit de oven en proeven maar! Ze zijn lekker knapperig! Wat ik zelf erg lekker vond, was om tegelijk met de zout een snufje chilipoeder erbij te doen. Dat maakt het lekker pittig. Andere specerijen zijn vast ook erg lekker, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
Wat fijn dat lekker en gezond snacken soms zo simpel kan zijn. 😉

One thought on “Pompoenpitten roosteren

  • 10 november 2013 at 10:00
    Permalink

    Hmm klinkt goed! Ik moet eigenlijk eerst het brood nog proberen, daarna deze! 🙂

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *