Salade met linzen, geitenkaas en mango

Makkelijke salade met linzen geitenkaas en mango

Ik vind het tegenwoordig erg lekker om een salade als lunch mee te nemen naar mijn werk in plaats van de standaard boterhammen. Het bevalt mij erg goed, want het is erg lekker en ook nog eens gezond!

Gister at ik een salade met mango en linzen. Het was eigenlijk een experiment. Ik had al eens saladerecepten gezien met linzen en dacht dan “zou dat nou echt lekker zijn?” Maar ik had nog een blikje linzen over van een eerder recept en wilde het toch gewoon eens proberen. Dus gister de stoute schoenen aangetrokken. En… het was heerlijk!

Dit ging er allemaal in:

  • ongeveer 100 gram linzen
  • 1 mango
  • 1 tomaat
  • half zakje veldsla (maar een andere soort sla kan natuurlijk ook)
  • wat korianderblaadjes
  • ik had nog wat geitenkaas liggen en heb er dus een paar blokjes door gedaan
  • handje noten (ik had een mix van paranoten, walnoten, amandelen en hazelnoten)
  • peper en zout

Alles door elkaar husselen en smullen maar!

Ik neem mijn salade mee in een luchtdichte bak. Onderin doe ik groente/fruit met eventueel wat olijfolie, peper en zout. Daarna de sla en bovenop de noten en de geitenkaas. Op het werk zet ik het in de koelkast en ik doe alles door elkaar zodra ik ga eten. Het werkt goed want het blijft erg lekker en ik heb nooit zompige sla! Maar voor de zekerheid kan je natuurlijk ook de natte en de droge ingrediënten in aparte bakjes doen en dat dan bij elkaar doen zodra je gaat eten.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Salade met linzen, geitenkaas en mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *